Aktualności

 

Browar Lwówek charakteryzuje się całkowicie naturalnymi procesami produkcji piwa. Rzadko już spotykana otwarta fermentacja oraz zachowanie tradycyjnych receptur zapewniają wyjątkowy smak i aromat naszych piw.

Warsztaty Piwowarskie w Raciborzu – spotkanie, jakiego nie było od lat

DSC02993Doskonała atmosfera i niesłychanie ożywione dyskusje towarzyszyły Pierwszej edycji Warsztatów Piwowarskich na Granicy, które odbyły się w Raciborzu, pod auspicjami tutejszego Browaru Zamkowego.

Impreza dedykowana była browarom regionalnym, rzemieślniczym i restauracyjnym. To niesłychane jak dosadnie odczuć się dało na tym właśnie spotkaniu efekt skali: browary regionalne, warzące od 20 do 100 tysięcy hektolitrów rocznie (co – w porównaniu z potężnymi zakładami produkcyjnymi o mocach produkcyjnych przekraczających 7, 8 a nawet 9 milionów hekto jest wartością nie największą) określa się terminem umownym: małe. Tymczasem podczas dyskusji z przedstawicielami browarów rzemieślniczych nastąpiło nagłe przemianowanie: małe stały się ogromne, dysponujące sporym doświadczeniem, kadrami, zapleczem i potencjałem. Ta nieoczekiwana zmiana perspektywy stała się silnym impulsem do wymiany doświadczeń i poszukiwania wspólnego mianownika.

Czytaj więcej...

Polecamy

polecamy 01   

Browar Lwówek

Traugutta 7, Lwówek Śląski
dolnośląskie, 59-600
biuro@browar-lwowek.pl
tel. 75-643-18-80

Newsletter

Śledź nas

© 2013 - Browar Lwówek 1209 | Realizacja Sensorama - Strony Joomla